Cum se face ciorba groasa munteneasca, reteta culinara pentru ciorba groasa munteneasca
Ingrediente:
un kg rasol de vita, un litru suc de rosii, 2 cepe, o telina mica (radacina + frunze), 3-4 morcovi, 1-2 ardei capia, 200 g mazare, sare, piper negru macinat, cascaval afumat, o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Rasolul feliat se curata bine de pielite si se spala in apa rece. Se scurge si se pune sa fiarba in apa cu o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic si cand incepe sa apara spuma, se curata cu spumiera. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, fara legume, aproximativ 30 de minute.
In acest timp, se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga in ciorba si se fier la aceeasi temperatura. Dupa ce au fiert atat carnea, cat si legumele, se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa clocoteasca 20 de minute. Se serveste ornata cu patrunjel proaspat si cascaval ras.
Ciorba groasa munteneasca
Etichete:
Borsuri si Ciorbe,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu