Cum se fac chiftelute cu broccoli, reteta culinara pentru chiftelute cu broccoli
Ingrediente:
500 g carne tocata de porc (pulpa), 2 cepe rosii, 2 catei usturoi, o legatura marar, o legatura patrunjel, sare, piper negru macinat, un ou, 2 felii de paine, 100 ml lapte, ulei pentru prajit, 100 g pesmet alb, 500-800 g broccoli, 75 g unt, 4 gogosari, cimbru uscat si verde, o lingurita zahar sau miere
Mod de preparare:
Se spala si se toaca marunt ceapa si verdeata, se pun intr-un bol si se amesteca oul si carnea. Painea se inmoaie in laptele caldut si se amesteca cu restul ingredientelor. Se framanta bine compozitia, se acopera cu o folie de plastic si se lasa cateva minute la rece. In acest timp, se curata broccoli, se desface buchetele si se oparesc in apa clocotita cu sare.
Gogosarii se curata, se spala si se paseaza cu blenderul. Se pun sa fiarba cu sare, piper si 1-2 lingurite de ulei si, la sfarsitm dupa ce au scazut, se adauga zaharul si cimbrul macinat. Dupa ce au fiert buchetelele de broccoli, se scot in sita, se scurg de apa si se calesc cateva minute in unt. Separat, se formeaza chiftelutele, se trec prin pesmet si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe servet absorbant si se servesc cu usturoiul pisat, cu sosul dulce picant si cu broccoli.
Chiftelute cu broccoli
Posted on marți, 11 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Mancaruri cu sos si carne,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu