Ingrediente:
8 gogosari,
600 g carne tocata (amestec vita/porc), 100 g orez, 2 cepe, 50 ml ulei, 2
lnguri pasta de tomate, 500 ml suc de rosii, 1 legatura patrunjel, sare, piper
Mod de preparare:
Taiati-le
gogosarilor partea de deasupra, curatati-I de cotoare si seminte, spalati-i si
puneti-i sa se scurga de apa. Intre timp, tocati marunt ceapa curatata si
spalata, apoi caliti-o in ulei in ulei 1-2 minute. Adaugati carnea tocata si
caliti-o impreuna cu ceapa 10 minute, amestecand-o din cand in cand, apoi
puneti pasta de tomate si omogenizati bine compozitia.
Luati tigaia de pe foc
si adaugati orezul spalat in 2-3 ape si 2/3 din legatura de patrunjel tocat
marunt. Potriviti de sare si piper, amestecati bine si cu acest amestec umpleti
gogosarii. Puneti-I intr-o cratita turnati peste ei sucul de rosii, apoi puneti
cratita la cuptor, la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute. Serviti cate 2
gogosari la o portie, stropiti cu sosul din cratita si presarati cu patrunjelul
ramas tocat marunt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu