Cum se face nuga cu alune de padure, reteta culinara pentru nuga cu alune de padure
Ingrediente:
200 g zahar tos, 150 g miere albine, 100 ml apa, 3 albusuri, 400 g alune de padure, un praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, hartie pentru copt
Mod de preparare:
Se pun pentru inceput alunle la cuptor sa se rumeneasca. Ca sa nu se arda, se stropesc cu putina apa. Dupa ce s-au copt, se scot si se lasa sa se racoreasca. Intr-o cratita se pun zaharul, zaharul vanilar si mierea. Se topesc si se fierb cateva minute, ca la sirop, se adauga apoi apa si se clocotesc in continuare.
Separat, se bat albusurile spuma cu mixerul si, dupa ce s-a racit siropul de zahar, se incorporeaza cu albusurile batute. Se adauga alunele de padure si compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera apoi cu o folie de plastic si se preseaza cu ceva greu. Se lasa cateva ore si se serveste la ceai sau cafea.
Nuga cu alune de padure
Posted on joi, 13 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu