Cum se face prajitura cu mere, reteta culinara pentru prajitura cu mere
Ingrediente:
8-10 mere, scortisoara, zahar vanilat
Pentru aluat
5 oua, 250 unt sau margarina, un praf de sare, 200 g zahar pudra, 250 g faina, 3-4 linguri apa minerala, coaja de la o lamaie, hartie de copt
Mod de preparare:
Se spala pentru inceput merele, se curata si se taie feliute foarte subtiri. Se presara zahar vanilat, coaja de lamaie si scortisoara. Se lasa cateva ore in site sa-si lase zeama.
In timp acesta, se pregateste aluatul. Untul moale, de la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul pudra.
Se adauga ouale, unul cate unul, si un praf de sare. La sfarsit, se cerne faina si se incorporeaza usor. Daca aluatul este prea tare, se toarna cateva linguri de apa minerala.
Se toarna un strat din aluat in tava tapetata cu hartie de copt, se pun merele si se acopera cu restul de aluat. Se baga in cuptor si dupa ce s-a copt, se serveste odata cu zahar pudra.
Prajitura cu mere
Posted on marți, 11 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu