Cum se fac vinete umplute, reteta culinara pentru vinete umplute
Ingrediente:
2 vinete mari, 6 pulpe superioare pui, 3 ardei grasi rosii, un morcov, o ceapa, un dovlecel, 4 catei usturoi, 20 g unt
Mod de preparare:
Vinetele spalate se curata de coaja, se taie in felii de 2 cm si se inabusa in unt. Dupa ce s-au rumenit, se asaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt. Se pastreaza 2-3 felii pentru umplutura.
Puiul curatat se pune la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce fierbe, se dezoseaza si se taie in bucati marunte. Astfel maruntita, se pune cu grija cate o lingura de carne peste fiecare felie de vanata.
Separat, se pregatesc legumele. Morcovul se da pe razatoare, ardeiul, ceapa, usturoiul, felii de vinete si dovlecelul se taie in cubulete mici si se calesc in unt pana devin moi. In final se adauga sare si condimente, dupa preferinta.
Umplutura se asaza peste carne, se mai adauga mici cubulete de unt intre feliile de vinete, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.
Vinete umplute
Posted on marți, 11 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu legume si zarzavaturi,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu