Cum se face prajitura cu smochine si crema de ciocolata, reteta culinara pentru prajitura cu smochine si crema de ciocolata
Ingrediente:
Pentru blat
4 oua, 4 mere, un pachet unt, 200 g dulceata de smochine, 200 g zahar tos, o cana faina, 2 plicuri praf de copt
Pentru crema
un borcan 400 g crema de ciocolata din comert
Pentru glazura
o tableta de ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Se bat spuma ouale impreuna cu zaharul. Merele curatate de coaja si cotor se taie cubulete si se adauga peste oua. Se mai pune dulceata de smochine - cu fructele maruntite - praful de copt, untul topit si faina.
Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt pana trece testul scobitorii. Cand este gata, se rade peste blatul fierbinte ciocolata. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. Se umple cu crema de ciocolata, se da la rece si se taie in romburi.
Prajitura cu smochine si crema de ciocolata
Posted on marți, 11 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu