Ingrediente:
4 oua, 4 linguri cu zahar, 4 linguri cu faina, 2 linguri cu apa fierbinte, un praf de sare
Pentru crema
100 g ciocolata alba menaj, 250 ml frisca lichida, 1 pliculet cu zahar vanilat, fructe de padure
Mod de preparare:
Freaca galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Cand s-a topit adauga apa. Bate albusurile cu sare, apoi incorporeaza crema de galbenusuri si faina cernuta. Unge cu ulei o tava si asaza deasupra hartie de copt. Toarna compozitia si da la cuptorul incins in prealabil.
Dupa 15-20 de minute, cand blatul este copt, scoate-l pe un servet de bumbac si ruleaza imediat. Intre timp, topeste ciocolata pe baie de aburi. Cand s-a racorit, incorporeaza in ea frisca batuta cu zaharul vanilat.
Intinde 3/4 crema alba pe blatul racorit, presara cateva fructe proaspete (sau dezghetate si bine scurse) si ruleaza strans. Da la rece pana in momentul servirii. Inainte de a servi rulada acopera cu restul de crema si presara deasupra fructe din belsug.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu