Cum se face tort racoritor, reteta culinara pentru tort racoritor
Ingrediente:
6 oua, 4 linguri cu zahar, 8 linguri cu faina, 20 g cacao, 2 linguri cu apa, 1 lingura cu ulei, 500 ml frisca lichida, 6-7 linguri cu zahar pudra, 1/2 lamaie, 400 g fructe proaspete, 3-4 linguri cu gem de capsune.
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate-le pana se face o spuma tare. Freaca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-le impreuna cu apa in spuma de slbusuri, folosind o lingura. Amesteca doar de jos in sus.
Cerne cu cacaua si incorporeaza-le in compozitia finala. Toarna totul intr-o forma unsa si tapetata cu faina (ori hartie de copt) si coace 30-40 de minute. Taie doar dupa ce s-a racit blatul. Intre timp, bate frisca la viteza mica, cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Cand s-a intarit, da la frigider.
Dupa o ora, amesteca frisca bine cu fructele taiate si umple blaturile de tort. Unge tortul deasupra cu gem de capsune diluat cu putina apa (sau gelatina inmuiata, daca gemul e prea moale) si asaza fructe dupa gust. Da la rece pana in momentul servirii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu