Cum se face tiramisu cu fructe de padure, reteta culinara pentru tiramisu cu fructe de padure
Ingrediente:
40-45 piscoturi, 375 ml frisca lichida, 250 ml mascarpone, 70 ciocolata, 250 ml cafea la ibric, fructe de padure
Mod de preparare:
Topeste ciocolata pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca. Bate frisca si separat mascarpone, apoi amesteca cele doua compozitii. Opreste 1/2 din crema, iar peste cealalta, toarna incet ciocolata topita. Amesteca usor si da la rece.
Inmoaie in cafeaua racita 3/4 din piscoturi, unul cate unul, si monteaza prajitura: blat din piscoturi, un strat de crema alb, strat de piscoturi, crema de ciocolata si tot asa pana termini crema si piscoturile pregatite.
Imbraca prajitura in piscoturi neinmuiate in cafea si leaga usor cu o funda inainte de servire, asaza deasupra fructe de padure.
Sfatul nostru:
Pentru o crema si mai faina adauga in compozitia de mascarpone 2-3 linguri cu lapte condensat (nu lapte pentru cafea ci unul special pentru prajituri; se gaseste in supermarketuri).
Tiramisu cu fructe de padure
Posted on duminică, 9 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu