Cum se fac minitarte, reteta culinara pentru minitarte
Ingrediente:
Pentru aluat
500 g faina, 200 g unt rece, 200 g zahar pudra, 4 galbenusuri, 4 linguri cu lapte rece, sare
Pentru crema:
500 g mascarpone, 5 linguri cu zahar pudra, 250 ml frisca lichida, 1 pliculet cu gelatina, 2 pliculete cu zahar vanilat
Pentru sos
100 g ciocolata, 5-6 linguri cu frisca lichida, 1 lingurita cu unt
Mod de preparare:
Framanta repede ingredientele pentru aluat. Modeleaza-l sub forma de sul, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la congelator. Dupa o ora, taie-l in felii subtiri si modeleaza-le in formele de minitartam atat pe fund, cat si pe peretii lor.
Pune boabele de fasole in fiecare forma si da-le la cuptorm 10-15 minute, la foc potrivit spre mare. Bate frisca, adauga zaharul, gelatina inmuiata, vaniliam gelatina si mascarpone.
Umple minitartele cu crema de mascarpone, decoreaza cu fructe si da la rece. Pentru sosm topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida. Cand s-a racit, stroepste minitartele cu sos din belsug.
Minitarte
Posted on duminică, 9 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu