Cum se face cheesecake, reteta culinara pentru cheesecake
Ingrediente:
200 g biscuiti, 200 g zahar, 50 g zahar, 120 g unt, 700 g crema de branza, 2-3 linguri cu faina, 4-5 oua, 100 ml smantana lichida, 2-3 plicuri cu zahar vanilat.
Pentru sosul fructat
300 g coacaze, 100 g zahar
Pentru sos
200 g ciocolata, 3-4 linguri cu cafea, 1 lingurita cu unt
Mod de preparare:
Zdrobeste biscuitii, adauga zaharul, untul topit si racorit. Pune compozitia pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, unsa cu unt. Da la rece. Pentru umplutura, amesteca branza cu zaharul si faina. Incorporeaza ouale pe rand, adauga smantana lichida si zaharul vanilat.
Rastoarna compozitia in tava tapetata cu biscuiti si da la cuptorul incins, pentru 30-45 de minute, la foc mic. Intre timp, pentru sosul fructat, pune pe foc mic ingredientele si lasa pana se leaga. Cand s-a racorit, unge cu grija prajitura de branza, racorita si ea.
Pune pe baie de aburi ciocolata, cafeaua si untul si amesteca usor. Lasa sa se raceasca, apoi stropeste cheesecake-ul. Serveste cu fructe proaspete si sos de ciocolata din belsug.
Cheesecake
Posted on duminică, 9 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu