Cum se face tort indopat, reteta culinara pentru tort indopat
Ingrediente:
6 oua, 150 g zahar, 50 g faina, 50 g cacao, 300 g capsune, 400 g crema de ciocolata, 100 ml coniac (rom)
Mod de preparare:
Da capsunele sub jet de apa rece, curata-le de codite si pune-le intr-un castron. Stropeste cu alcool, acopera si da la rece. Pentru blat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul de 2-3 ori si crema devine galben pai. Cerne faina cu cacaua si incorporeaza-le in crema de oua, cu miscarile de jos in sus.
Toarna aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu unt si faina si da la cuptorul preincalzit pentru maxim o jumatate de ora. Scoate cu grija din forma si lasa sa se raceasca complet, abia poi taie-l pe jumatate, cu un cutit cu lama lunga si subtire.
Asaza primul blat pe un platou sau o farfurie intinsa si intinde un strat de crema de ciocolata generos (cam o jumatate de borcan). Cu rabdare, asaza deasupra capsuna langa capsuna, iar peste ele, pune al doilea blat.
Decoreaza tortul cu restul de crema, formeaza moturi cu ajutorul unei furculite, asaza cateva fructe proaspete si da la rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu