Cum se face supa-crema de sfecla, reteta culinara pentru supa-crema de sfecla
Ingrediente:
o radacina de sfleca medie sau 2 mai mici, 2 cartofi, 2 catei de usturoi, o ceapa mica, 1/2 lingurita seminte de chimen, o lingura ulei, 1,5 supa din concentrat
Pentru servit un pahar mic de iaurt
Mod de preparare:
In ulei incins se inmoaie ceapa si usturoiul marunt tocate, se lasa 5 minute amestecand mereu. Intre timp, sfecla curatata de coaje si cartofi se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara supa din concentrat.
Cand ceapa si usturoiul s-au inmuiat, se adauga sfecla si cartofii (presati de sucul pe care ii lasa); se tin 5 minute pe foc. Apoi, se adauga supa din concentrat, semintele de chimen, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute.
Dupa ce sfecla s-a fiert, se opresc cateva linguri cu bucatele pentru servit, iar restul se mixeaza si se potriveste gustul de sare. Se serveste cu verdeata dupa gust si iaurt adus alaturi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu