Cum se face tarta cu dovlecei, reteta culinara pentru tarta cu dovlecei
Ingrediente:
Pentru aluat
150 g faina, 80 g unt rece, 4-5 linguri apa rece
Pentru umplutura
250 g telemea bine scursa, 3 dovlecei medii, 5 oua, 100 ml lapte, 200 ml smantana
Mod de preparare:
In faina cernuta se pun bucatele de unt rece, taiat, care se amesteca prin faramarea cu degetele. Se adauga apa, lingura cu lingura, si se continua amestecarea prin faramitare. Apoi, se aduna aluatul intr-o bila, se pune intr-o folie alimentara si se da la rece, 30 de minute.
Intre timp, se prepara umplutura, pentru care branza se trece prin razatoarea cu ochiuri mici. Ouale se bat ca pentru omleta si apoi se combina cu laptele si smantana. La final, se adauga telemeaua.
Aluatul se intinde pe masa infainata si apoi se transfera in vasul de copt. Se toarna umplutura de lapte si de branza. Se acopera cu felii de dovlecel. Se da la cuptor 40 de minute si se lasa 10 minute sa se racoreasca in tava. E buna si rece, si calda, ori cu bere, ori cu lapte batut.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu