Cum se face tort de mere cu mac, reteta culinara pentru tort de mere cu mac
Ingrediente:
Pentru aluat
250 g faina, 125 unt, un galbenus, un praf de sare, putina apa
Pentru umplutura
400 g mac, 200 g zahar, 100 g migdale, 4 linguri stafide, 4 linguri miere, coaja rasa a unei portocale, 50 ml rom sau coniac, 150 g unt, 2 albusuri, 8-10 mere
Mod de preparare:
Pentru aluat se cerne faina si i se face o adancitura la mijloc. Acolo se pun sarea si untul rece, taiat in bucati mici. Cu degetele se amesteca si se faramiteaza. Dupa ce tot untul este faramitat in faina, se adauga galbenusul si se amesteca, apoi se toarna putina apa cat sa se lege aluatul.
Se framanta usor si se aduna intr-o bila care se inveleste in folie de plastic. Se da la rece pentru 30 de minute. Intre timp, se prepara umplutura, pentru care macul se rasneste de doua ori. Se pune o oala cu apa la fiert si, cand clocoteste, se pun macul si zaharul.
Se lasa 2 minute si apoi se trage oala de pe foc. Se lasa asa sa se raceasca si apoi se scurge. Pe foc, intr-o craticioara, se pun untul, mierea, migdalele taiate, stafidele si coaja de portocala. Se adauga si macul si, amestecand continuu, se lasa pe aragaz timp de 15 minute.
Apoi se lasa la racit si se adauga alcoolul si albusurile batute spuma. Aluatul se intinde intr-o foaie nu mai groasa de un cm, cu care se tapeteaza un vas de copt, de preferinta cu pereti mai inalti, pentru ca umplutura sa aiba loc.
Se toarna umplutura si se infig merele curatate de coaja si de seminte. Se da la cuptor pentru 40 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu