Cum se fac gogosi cu mere, reteta culinara pentru gogosi cu mere
Ingrediente:
2 mere, 125 g faina, un ou, 1/2 pliculet drojdie uscata, 100 ml lapte, un praf de sare, 150 ml ulei pentru prajire, sucul unei lamai
Pentru servit
zahar pudra amestecat cu scortisoara
Mod de preparare:
Se curata merele de coaja, se scot casutele cu samburi si se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa sa se scurga de siropul lor.
Din faina, drojdie, laptele turnat de trei ori, ou si sare, se face un aluat care se amesteca apoi cu merele rase. Se incinge uleiul si, din aluat, se ia cu lingura o cantitate care se pune la prajit. Se scot gogosile pe servete de hartie si, dupa ce s-au racit, se servesc presarate cu zahar amestecat cu scortisoara.
Gogosi cu mere
Posted on vineri, 14 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu