Ingrediente:
800 g piept
sau pulpe dezosate de gasca, 1l vin rosu sec, 600 g arpagic, 2 morcovi, 50 ml
ulei, 2 catei de usturoi, 3-4 frunze de salvie, sare, piper
Mod de
preparare:
Curatati
carnea de pielite, spalati-o, scurgeti-o de apa si presarati-io cu sare si
piper. Prajiti-o in ulei pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos pe
toate partile. Opariti arpagicul, curatati-l de foi si clatiti-l in apa rece.
Curatati morcovul, spalati-l si taiati-l in cubulete.
Puneti intr-un vas de
sticla termorezistenta carnea de rata prajita crestata din loc in loc,
arpagicul, cubuletele de morcov, salvia tocata si cateii de usturoi, tocati
marunt. Turnati vinul in vas si potriviti de sare si piper.
Puneti vasul la
cuptor la foc potrivit pentru 45 de minute. Serviti carnea de gasca taiata in
feliute, cu garniture de arpagic si stropiti totul cu sosul din vas.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu