.

Briose din dovleac cu ciocolata alba

Posted on
  • marți, 8 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se fac birose din dovleac cu ciocolata alba, reteta culinara pentru briose din dovleac cu ciocolata alba


    Ingrediente:

    400 g ciocolata alba de manaj, 1 lingura unt, 150 g crema de branza sau mascarpone, 150 g miez de dovleac fiert, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 1/2 lingura miez ras de ghimbir, 1/8 lingurita nucsoara rasa, 1 lingurita esenta de vanilie, 1/2 lingurita cuisoare si enibahar pisat fin, 100 g zahar praf, 300 g pesmet obtinut din biscuiti de ovaz

    Mod de preparare:

    Topiti 300 g ciocolata si nu o lasati prea mult la foc. Cu ajutorul unei pensule ungeti pretii formelor de briose cu un strat egal de ciocolata topita. Lasati-le sa se raceasca, apoi puneti-le la frigider. Aceasta operatiune poate fi facuta cu mai multe zile inainte si in loc de formele de briose puteti folosi pahare din plastic. Astfel veti scoate mai usor "castroanele" de ciocolata.

    Amestecati intr-un castron crema de branza cu piureul de dovleac, mirodeniile, zaharul si pesmetul. Cu acest amestec umpleti bine "castroanele"  de ciocolata si nivelati stratul de deasupra. Topiti ciocolata ramasa si turnati pe fiecare brioasa, in asa fel incat sa faceti capacul deasupra umpluturii cat mai etans. 

    Puneti briosele la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servite. Puteti sa le ornati cu bombonele, fructe de sezon, nuci sau alune tinute in miere.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint