Ingrediente:
400 g ciocolata alba de manaj, 1 lingura unt, 150 g crema de branza sau
mascarpone, 150 g miez de dovleac fiert, 1/2 lingurita scortisoara macinata,
1/2 lingura miez ras de ghimbir, 1/8 lingurita nucsoara rasa, 1 lingurita
esenta de vanilie, 1/2 lingurita cuisoare si enibahar pisat fin, 100 g zahar
praf, 300 g pesmet obtinut din biscuiti de ovaz
Mod de preparare:
Topiti 300 g ciocolata si nu o lasati prea mult la foc. Cu ajutorul unei
pensule ungeti pretii formelor de briose cu un strat egal de ciocolata topita.
Lasati-le sa se raceasca, apoi puneti-le la frigider. Aceasta operatiune poate
fi facuta cu mai multe zile inainte si in loc de formele de briose puteti
folosi pahare din plastic. Astfel veti scoate mai usor "castroanele"
de ciocolata.
Amestecati intr-un castron crema de branza cu piureul de dovleac,
mirodeniile, zaharul si pesmetul. Cu acest amestec umpleti bine
"castroanele" de ciocolata si
nivelati stratul de deasupra. Topiti ciocolata ramasa si turnati pe fiecare
brioasa, in asa fel incat sa faceti capacul deasupra umpluturii cat mai etans.
Puneti briosele la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servite. Puteti sa le
ornati cu bombonele, fructe de sezon, nuci sau alune tinute in miere.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu