Ingrediente:
450 g zahar, 700 ml lapte, 200 g pulbere de migdale macinate fin, 4
galbenusuri, 6 piersici din compot Olympia, 1 lingura faina, 1 lingurita zahar
vanilat, 1 paharel cognac
Mod de preparare:
Pentru cupele crocante, amestecati cu o lingura de lemn 250 g zahar cu 6
linguri apa, la foc mic, pana cand amestecul incepe sa se caramelizeze si sa se
ingalbeneasca la culoare. Adaugati rapid faina de migdale, luati vasul de pe
foc si amestecati energic ingredientele. Turnati amestecul fierbinte intr-o
tava infainata si nivelati-l uniform intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm.
Cu
ajutorul unui pahar mare de apa, decupati din foaie, cat este calda inca,
rondele. Puneti pe rand rondelele pe partea exterioara a unui pahar asezat cu
gura in jos si modelati cupele, dandu-le forma necesara. Aceasta operatiune se
poate face numai atata timp cat foaia este calda, asa ca lucrati repede.
Lasati
cupele la racit. Fierbeti laptele cu zaharul vanilat. In acest timp, in alt vas
caramelizati 100 g zahar cu 2 linguri apa. Cand caramelul are o culoare
uniforma roscata, luati vasul de pe foc si lasati-l la racit. Bateti putin
galbenusurile si adaugati faina si laptele treptat, amestecand mereu cu o
lingura de lemn.
Turnati acest amestec in vasul cu caramelul si puneti vasul la
foc mic, continuati amestecarea pana cand caramelul intarit se dizolva in lapte
si amestecul este omogen. Luati vasul de pe foc si lasati amestecul la racit.
Turnati-l rece in cupele crocante asezate pe farfurioare si deasupra puneti
felii de piersici stropite cu cognac.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu