.

Placinta cu mere, pere si ghimbir

Posted on
  • marți, 8 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete: , , , ,
  • Cum se face placinta cu mere, pere si ghimbir, reteta culinara pentru placinta cu mere, pere si ghimbir


    Ingrediente:

    300 g faina, 400 g mere, 300 g pere, 200 g unt, 4 galbenusuri, 50 ml lapte, 200 g zahar, 100 g ghimbir proaspat, 1 lingura scortisoara, 1 lingurita praf de copt, 1 lamaie, 1 lingurita zahar vanilat, un varf de cutit sare

    Mod de preparare:

    Amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea, apoi adaugati 150 g unt topit, laptele si galbenusurile. Framantati bine aluatul si intindeti-l in doua foi de circa 3-4 mm grosime. Curatati merele si perele de coaja si samburi, apoi taiati-le in cubulete de circa 1 cm. 

    Amestecati merele si perele cu ghimbirul curatat de coaja si dat pe razatoarea mica. Adaugati zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de lamaie data pe razatoarea mica si zeama stoarsa de la umatate de lamaie. 

    Puneti intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, una din foile de alut, apoi puneti umplutura si acoperiti cu foaia de aluat ramasa. 

    Presati foaia pe margine de jur imprejur si puneti tava in cuptorul bine incins. Puteti face 2 sau 3 orificii in foaia de deasupra si puteti s-o ornati cu bucati taiate de aluat, in forma de frunze sau flori. 

    Coaceti placinta la foc potrivit circa 45 de minute sau pana cand se rumeneste frumos pe deasupra.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint