Ingrediente:
300 g faina, 400 g mere, 300 g pere, 200 g unt, 4 galbenusuri, 50 ml lapte,
200 g zahar, 100 g ghimbir proaspat, 1 lingura scortisoara, 1 lingurita praf de
copt, 1 lamaie, 1 lingurita zahar vanilat, un varf de cutit sare
Mod de preparare:
Amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea, apoi adaugati 150 g
unt topit, laptele si galbenusurile. Framantati bine aluatul si intindeti-l in
doua foi de circa 3-4 mm grosime. Curatati merele si perele de coaja si
samburi, apoi taiati-le in cubulete de circa 1 cm.
Amestecati merele si perele
cu ghimbirul curatat de coaja si dat pe razatoarea mica. Adaugati zaharul,
zaharul vanilat, scortisoara, coaja de lamaie data pe razatoarea mica si zeama
stoarsa de la umatate de lamaie.
Puneti intr-o forma de tarta, unsa cu unt si
tapetata cu faina, una din foile de alut, apoi puneti umplutura si acoperiti cu
foaia de aluat ramasa.
Presati foaia pe margine de jur imprejur si puneti tava
in cuptorul bine incins. Puteti face 2 sau 3 orificii in foaia de deasupra si
puteti s-o ornati cu bucati taiate de aluat, in forma de frunze sau flori.
Coaceti placinta la foc potrivit circa 45 de minute sau pana cand se rumeneste
frumos pe deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu