Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina, 200 g zahar, 200 g unt, 3 oua, 50 g seminte de mac, 2 linguri
cubulete de gutui, 2 linguri lapte, coaja de la 1 lamaie, 1 lingurita rasa
scortisoara, 1 varf de cutit sare
Pentru sirop
150 g zahar, 1 lingura suc de lamaie, 3 linguri suc de portocala, 1 lingura
esenta de vanilie, 150 ml apa
Mod de preparare:
Frecati zaharul cu untul, apoi adaugati galbenusurile, faina, semintele de
mac, cubuletele de gutuie, coaja de lamaie, scortisoara, laptele si sarea.
Bateti albusurile spuma si turnati-o treptat in compozitia de mai sus.
Amestecati prin rasturnare. Turnati compozitia in tava unsa si tapetata si
coaceti checul la foc potrivit. Lasati-l la racit, apoi insiropati-l. Pentru
sirop, fierbeti ingredientele pana cand zaharul se topeste si compozitia se
ingroasa. Se serveste rece cu felii de fructe.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu