Ingrediente:
400 g hering marinat, 1 ceapa rosie mare, 2 cartofi mariierti in coaja, 1
morcov mare, 1 legatura marar, 50 ml ulei de masline, 1 lamaie, 1 lingura otet,
sare, piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa si morcovul, spalati-le, apoi taiati ceapa juliene, iar
morcovul dati-l pe razatoarea mica. Curatati cartofii de coaja si taiati-i in
cubulete.
Puneti toate acestea intr-un castron, impreuna cu heringul taiat in
bucatele. Adaugati uleiul, otetul, mararul tocat marunt si 1-2 linguri zeama de
lamaie.
Potriviti de sare si piper, dupa gust, si omogenizati salata
amestecand-o cu grija pentru a nu sfarama prea mult ingredientele, respectiv
pestele si cartofii. Serviti salata rece, ornata cu feliute de lamaie si
ramurele de marar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu