Ingrediente:
2 banane, 2
felii de ananas sau mar, 1 para mai mare sau 2 mai mici, sucul de la 1
portocala, 250 ml lapte, 50 g cacao, 50 g zahar, 50 g unt, 50 g nuci zdrobite
mare, 2 linguri amidon sau faina de patisserie, 1 paharel rom
Mod de
preparare:
Taiati in
bucati 1 banana curatata, ananasul si para curatata de coaja, apoi maruntiti-le
cu un blender pentru a obtine un piure fin. In timpul maruntirii adaugati sucul
de portocala si romul.
Repartizati amestecul in 4 castroane (sau pahare) de
sticla, neaparat. Curatati banana ramasa si taiati-o in rondele. Repartizati
rondelele in castroane, punandu-le “in picioare”, lipite de peretii castronului
si scufundate putin in amestecul de fructe. Puneti castroanele in frigider.
Amestecati
intr-o cratita cacaoa, zaharul, amidonul, untul topit si laptele cald, adaugat
treptat. Cand amestecul este omogen, puneti-l la bain-marie, la fiert.
Amestecati mereu pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema se ingroasa, luati
vasul de pe foc si lasati la rece.
Repartizati aceasta crema in fiecare castron
cu amestec de fructe, deasupra presarati nuci zdrobite si eventual, cubulete de
mar. Tineti cupele la frigider pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu