Ingrediente:
- 1 ceapa, 750 g morcovi
- 1 fir cimbru
- 1 kg carne de vita pentru gulas
- 2 linguri ulei
- 2 linguri faina, 500 ml bere neagra
- 1 lingurita concentrat de supa
- 3 foi de dafin, sare, piper
- zahar, 900 g cartofi
- 3 radacini de pastarnac
- 1 lingura unt
- 4 linguri de smantana dulce
Se incinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Se curata si se toaca ceapa. Se curata morcovii si se taie bucati. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc pe rand portii de carne, la foc iute, amestecand. Se scot si in cratita se calesc ceapa si morcovii; se pudreaza cu faina si se calesc. Se adauga din nou carnea, se toarna bere si se adauga concentratul de supa; se lasa sa dea in clocot. Se adauga cimbru si foaia de dafin. Se condimenteaza gulasul cu sare, piper si un praf de zahar; se acopera vasul cu un capac si se inabusa la cuptor timp de 2 ore si jumatate.
Se curata de coaja cartofii si radacinile de pastarnac si se taie cuburi mari. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si se lasa sa fiarba 15 minute. Se scurg si se lasa sa se racoreasca putin. Se adauga unt si smantana si se paseaza. Se condimenteaza piureul cu sare, piper si eventual nucsoara. Se mai potriveste o data gulasul de sare si piper si se serveste cu piure.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu