Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 1 ciolan afumat
- 2-3 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- foi de dafin
- 750 g rosii in bulion
- boia de ardei dulce
- sare, piper boabe
- tarhon, ulei
Se pun boabele de fasole la inmuiat intr-o cantitate mare de apa rece, cu o zi inainte.
Se arunca apa in care s-au inmuiat boabele de fasole; se spala din nou si se pun la fiert in apa proaspata. Dupa ce dau in clocot de mai multe ori, se arunca si aceasta apa si se pune una proaspata. Se adauga si ciolanul afumat (daca preparam pentru zile de post, putem renunta la el) si se lasa sa fiarba, impreuna cu foile de dafin.
Se curata cepe, morcovii si pastarnacul si se taie marunt. Cand clocotesc fasolea si ciolanul, se adauga si morcovii si pastarnacul si se taie cubulete. Se acopera oala cu un capac si se continua fierberea pana cand fasolea devine moale - cca o ora.
Se caleste ceapa in ulei incins; se adauga boia si rosii in bulion. Dupa ce fasolea a fiert bine, se rastoarna peste ceapa calita si se mai lasa pe foc timp de 10 minute. Se mai potriveste o data de sare si piper si se adauga tarhon. Se mai poate adauga eventual otet, dupa gust.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu