.

Gulii umplute cu ciuperci

Posted on
  • luni, 7 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se fac gulii umplute cu ciuperci, reteta culinara pentru gulii umplute cu ciuperci


    Ingrediente:

    6 gulii de toamna, 200 g ciuperci proaspete, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 150 g orez, 1 lingurita bulion, 150 ml Alpro Soya Natural, 50 ml ulei, 1 legatura marar, sare, piper

    Mod de preparare:

    Curatati guliile, spalati-le si scoateti-le cu o lingura miezul, astfel incat peretii sa ramana sufiecient de grosi (circa 5mm). Puneti guliile la fiert in apa cu putina sare si fierbeti-le 15 minute. Intre timp, curatati ciupercile, spalati-le, dati-le prin masina de tocat si stoarceti-le bine.

    Caliti ciupercile 5-6 minute in 50 ml ulei, la foc mic imrepuna cu ceapa curatata, spalata si tocata marunt, apoi adaugati Alpro Soya Natural si bulionul. Acoperiti vasul cu un capac, dati focul mic si lasati sa fiarba usor.

    Adaugati usturoiul tocat marunt, potriviti de sare si piper, amestecati bine, apoi luati vasul de pe foc. Fierbeti separat orezul 6-7 minute si amestecati-l cu ciupercile calite si jumatate din legatura de marar, tocat marunt.

    Omogenizati bine compozitia si umpleti cu aceasta guliile. Asezati-le apoi intr-o tava mai adcan, in caer ati pus uleiul ramas, si tineti tava la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Serviti cate 1 gulie la portie si ornati cu mararul ramas, tocat marunt.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint