Ingrediente:
8 mere de marime mijlocie, 8 lingurite cognac, 2 morcovi, 200 g dovleac, 2 tulpini de telina cu frunze, 150 g coacaze, rosii sau negre, 400 g jambon, 1 varza rosie, 50 g unt, 2 cepe, 1/4 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita piper alb proaspat macinat, sare, dafin
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti cotorul si miezul merelor, in asa fel incat sa ramana marginea cu o grosime de 1,5 - 2cm. Taiati jambonul in cubulete si prajiti-le in jumatate din cantitatea de unt in care ati adaugat si 1 lingurita apa. Curatati ceapa, radeti-o pe razatoarea cu ochiuri mici si caliti-o, separat, in unt.
Adaugati putin sare, dovleacul, morcovii, telina taiate in cubulete cat mai mici. Cand legumele s-aun inmuiat, puneti peste ele cubuletele de jambon, coacazea curatata de frunzulite, amestecati si condimentati dupa plac. Mai lasati la foc 3 minute.
Puneti in fiecare mar cate 1 lingurita cgnac, presarati scortisoara pe peretii interiori si apoi umpleti merele cu amestecul de jambon si legume. Asezati merele intr-o tava pe un strat de varza tocata si dafin si tineti tava la cuptor, la foc potrivit, cel putin 25-30 de minute.
Serviti merele coapte, calde. Pentru efect, le puteti flamba la servire, daca le stropiti inainte de a fi aduse la masa cu cognac si le dati foc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu