.

Tarta de toamna

Posted on
  • miercuri, 9 noiembrie 2011
  • by
  • Zaahoo
  • in
  • Etichete:
  • Cum se face tarta de toamna, reteta culinara pentru tarta de toamna


    Ingrediente:

    200 g faina, 1 lingura zahar tos, 1 lingurita praf de copt, 100 g unt, 1 galbenus, 4 linguri frisca, un varf de cutit sare, 800 g prune, 2 foi de gelatina, 100 g miez intreg de nuci, 2 linguri zahar, 2 lamai

    Mod de preparare:

    Amestecati faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana cand se obtine un aluat nisipos. Nu se framanta acest aluat si este mai bine daca se amesteca ingredientele cu ajutorul unei furculite.

    Bateti putin galbenusul si amestecati-l cu frisca, apoi turnati-l peste aluat si amestecati pana la omogenizare. Formati o bila de aluat, acoperiti-o cu o folie de plastic si puneti-o la frigider pentru 30 de minute. Taiati prunele in doua, scoateti samburii.

    Din aluat intindeti o foaie intr-o tava rotunda, cu diametul de 23 cm. Foaia trebuie sa imbrace si peretii tavii. Puneti peste foaie, una langa alta jumatatile de prune cu partea taiata in sus.

    In fiecare puneti cate un miez de prune cu partea taiata in sus. In fiecare puneti cate un miez de nuca si putin zahar. Coaceti 30-35 de minute in cuptorul incalzit dinainte. Stoarceti lamaile si dizolvati gelatina in sucul obtinut.

    Adaugati zaharul si incalziti gelatina pana cand incepe sa se ingroase. Turnati gelatina astfel pregatita peste tarta scoasa din cuptor si racita putin. Lasati sa se intareasca si serviti rece.


    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Copyright (c) 2010 Retete culinare - Retetele apartin autorilor de drept. Sursa retete: Practic in bucatarie, Bucataria de azi
    Sponsored by : Bloggermint