Cum se face bors de peste, reteta culinara pentru bors de peste
Ingrediente:
6 medalioane de salau, un litru bors, 2 cepe rosii, 2 fire ceapa verde, 3 morcovi, 3 ardei, 3 rosii, 200 g ciuperci, 4 galbenusuri, 200 ml smantana, leustean, 2-3 lingurite de ulei de masline, sare, piper, negru macinat
Mod de preparare:
Se curata legumele, se spala si se dau pe razatoare mica. Se calesc 2-3 minute in oala unsa cu putin ulei si se adauga apa. Se acopera si se lasa sa clocoteasca 30 de minute. In acest timp, se spala bine medalioanele de salau, se curata pielea si se pun sa fiarba in oala cu zarzavaturi.
Se adauga sare si piper. Borsul se strecoara si se pune sa clocoteasca cateva minute. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, se adauga smantana si se bat bine-bine, ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce au fiert legumele si pestele, se adauga borsul, se mai lasa sa clocoteasca 2-3 minute, iar la sfarsit, dupa ce s-a oprit focul, se pune smantana. Se incorporeaza usor cu ajutorul unui tel para. Se serveste ornata cu leustean proaspat.
Bors de peste
Posted on miercuri, 12 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Borsuri si Ciorbe,
mancaruri cu peste,
Retete de toamna
Etichete:
Borsuri si Ciorbe,
mancaruri cu peste,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu