Cum se face supa-crema de ciuperci, reteta culinara pentru supa-crema de ciuperci
Ingrediente:
800 g ciuperci, o legatura ceapa verde, o legatura patrunjel, 400 ml lapte, sare, piper negru macinat, o lingura unt, o lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Se curata si se spala ciupercile. Se trec prin mai multe jeturi de apa, pentru a indeparta impuritatile, si se lasa sa se scurga in sita. Separat, se pune apa sa clocoteasca cu o lingurita de sare, piper si ulei de masline. Se adauga ciupercile si ceapa verde taiata marunt.
Se fierb 30-40 de minute, apoi se scot in sita, se scurg si se paseaza cu blenderul. Crema de ciuperci se dilueaza cu apa in care au fiert si se adauga laptele caldut. Se mai da in clocot cateva minute si se adauga patrunjelul tocat fin si untul. Se serveste cu crutoane cu aroma de unt si usturoi.
Supa-crema de ciuperci
Etichete:
Retete de toamna,
Supe de legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu