Cum se fac clatite cu dulceata de cirese, reteta culinara pentru clatite cu dulceata de cirese
Ingrediente:
3 oua, 300 ml lapte, 100 ml apa minerala, un praf de sare, 350 g faina, 50 g unt, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 1-2 linguri smantana, coaja de la o lamaie, un plic zahar vanilat, dulceata de cirese, frunze de menta pentru ornat, ulei pentru prajit, forme de clatite americane
Mod de preaparare:
Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se pune laptele fierbinte, smantana, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga ulei si untul topit in prealabil si se bat bine. Se adauga poi faina cernuta si se amesteca usor, cu telul, ca sa nu se formeze cocoloase.
Daca aluatul este foarte gros, se mai dilueaza cu apa minerala si se prajesc in formele speciale pentru clatite. Dupa ce s-au prajit toate clatitele se servesc cu dulceata de cirese si se orneaza cu frunzulite de menta si branza cottige.
Clatite cu dulceata de cirese
Posted on miercuri, 12 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu