Cum se fac chifle innodate cu usturoi si patrunjel, reteta culinara pentru chifle innodate cu usturoi si patrunjel
Ingrediente:
Pentru aluat
250 ml apa, 3 linguri lapte, 2 linguri ulei, 2 lingurite sare, 450 g faina, 7-8 g drojdie uscata
Pentru uns
un galbenus, o lingura lapte, 4-5 catei usturoi, 1/2 legatura patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea. In mijloc se face o adancitura in care se pun lichidele aflate la temperatura camerei. Se incepe amestecarea cu o lingura de lemn, apoi se framanta cu mainile pana se obtine un aluat neted si elastic.
Bila de aluat se lasa in castron si se presara putina faina deasupra. Se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul se rastoarna pe masa presarata cu faina si se imparte in 9 bucati egale. Din fiecare biluta de aluat se intinde un sul de 10 cm, apoi se inoada. Partea din sul care vine pe dedesubt se aduce pe deasupra in centru, iar cealalta se baga dedesubt, tot in centru.
Chiflele se pun intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt, la distante mari una de alta. Se lasa intr-un loc cald aproximativ 40 de minute, pentru dospire. Galbenusul de ou se bate cu laptele si se adauga patrunjelul si usturoiul tocate marunt. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se ung chiflele cu amestecul obtinut. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc. Chiflele se servesc simple sau pot fi folosite pentru sandvisuri.
Chifle innodate cu usturoi si patrunjel
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu