Cum se face prajitura cu cocos, reteta culinara pentru prajitura cu cocos
Ingrediente:
Pentru blat
125 g unt, 50 g zahar, 2 oua, 200 g faina, 2 linguri cacao, 4 linguri lapte, 2 pliculete zahar vanilat, o lingurita praf de copt
Pentru crema
300 ml lapte, 3 linguri gris, 80 g unt, 80 g zahar, 100 g nuca cocos, 4 pliculete zahar vanilat
Pentru glazura
200 g ciocolata cu lapte sau alune
Mod de preparare:
Pentru blat, se freaca untul, zaharul si ouale, se adauga cacaua, laptele, zaharul vanilat, faina si praful de copt. Se toarna in tava si se coace 20 minute la foc mediu. Se scoate si se lasa la racit.
Pentru crema, se pun pe foc laptele, untul si grisul, pana la ingrosare. Se adauga zaharul vanilat, zaharul tos si nuca de cocos. Se pun e peste blatul racit.
Separat, se topeste ciocolata pentru glazura. Cat este inca lichida, insa nu foarte fierbinte, se toarna deasupra cremei si se intinde uniform. Se lasa sa se raceasca si se taie patratele. Iarna se poate decora cu fulgi de cocos.
Prajitura cu cocos
Posted on luni, 10 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu