Cum se face prajitura cu crema de nuca, reteta culinara pentru prajitura cu crema de nuca
Ingrediente:
Pentru blat
4 oua, 8 linguri cu zahar, 4 linguri ulei, 2 linguri cu lapte, o lingurita praf de copt, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 8 linguri faina
Pentru crema
100 g unt, o cana nuci macinate, o fiola esenta de rom, 1/2 cana cu zahar farin, 2-3 linguri cacao, 50 g ciocolata simpla, 1-2 linguri cu zeama de lamaie, 1-2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Se obtin doua foi. Prima se asaza pe un platou si se insiropeaza usor cu sirop de lamaie, iar cea de-a doua se faramiteaza si se foloseste la crema.
Pentru crema, se bat untul cu zaharul, se adauga nucile, esenta, cacaua, ciocolata rasa, zeama de lamaie, blatul faramitat si laptele. Se amesteca bine. Pasta rezultata se intinde peste blatul insiropat. Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa. Se lasa la rece cateva ore, apoi se taie in romburi.
Prajitura cu crema de nuca
Posted on luni, 10 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu