Cum se fac spaghete carbonara, reteta culinara pentru spaghete carbonara
Ingrediente:
4 catei de usturoi, 1-2 linguri ulei, 6 felii de sunca (cu grasime) taiate bucatele, 5-6 linguri vin alb, 4 oua, 3/4 ceasca parmezan, piper negru proaspat macinat, 1/4 ceasca patrunjel verde tocat, 500 g spaghete fierte
Mod de preparare:
Se curata cateii de usturoi, se taie in doua si se prajesc in uleiul incins, amestecand intruna pana ce se rumenesc. Se adauga bucatelele de sunca si se prajesc la foc potrivit, pana ce devin crocante. Se sting cu vin si se mai lasa sa fiarba circa un minut.
Se bat ouale cu telul si se incorporeaza cascavalul taiat fasii, parmezanul ras, patrunjelul si piperul macinat. Se pun spaghetele calde intr-un castron, se adauga sunca si sosul de vin si se amesteca bine.
La sfarsit, se incorporeaza si amestecul de oua si cascaval si se servesc imediat, presarate eventual, cu putin parmezan sau cascaval ras.
Spaghete carbonara
Etichete:
Mancaruri cu paste,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu