Cum se fac copane crocante, reteta culinara pentru copane crocante
Ingrediente:
un kg copane de pui, sare, piper negru macinat, ulei pentru prajit, o legatura patrunjel
Pentru garnitura
3-4 bucati sfecla rosie, hrean ras cu otet, ulei de masline, o lingurita zahar
Mod de preparare:
Se spala si se curata copanelele de pielite, se pun pe un servet absorbant si se sterg bine, sa nu ramana niciun strop de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva minute la rece. Se spala in acest timp sfecla si se pune sa fiarba in apa cu sare.
Separat, se incinge uleiul si se pun copanele. Se rasucesc din cand in cand si, dupa ce au devenit aurii si crocante, se scot pe un platou tapetat cu hartie absorbanta. Se verifica daca a fiert sfecla, se scoate, se raceste si se curata. Se taie cubulete si se amesteca cu hreanul ras, se potriveste cu sare, otet, ulei si zahar. Pulpele crocante se servesc cu salata de sfecla si se orneaza cu patrunjelul verde, tocat marunt.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu