Cum se face graten cu ciuperci, reteta culinara pentru graten cu ciuperci
Ingrediente:
1 kg cartofi noi, 500 g ciuperci, 100 g unt, 100 g faina, 300 g smantana, 400 ml lapte, 250 cascaval, sare
Mod de preparare:
Spala cartofii si firbe-i in apa cu un praf de sare. Dupa ce s-au racorit, curata-i de coaja si taie-i rondele. Separat, taie ciupercile in felii si inabusa-le in 50 g de unt. Infierbanta restul untului si presara faina. Las-o sa se caleasca, fara a o rumeni. Stinge cu lapte si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
Fierbe sosul 15 minute, toarna-l peste ciuperci. Incorporeaza smantana si lasa sa fiarba zece minute. Potriveste gustul de sare. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, asaza rondelele de cartof. Pune deasupra amestecul de ciuperci si presara cascavalul ras. Lasa la cuptor 40-45 de minute.
Graten cu ciuperci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu