Cum se face orez cu ghiveci de legume, reteta culinara pentru orez cu ghiveci de legume
Ingrediente:
300 g orez, 50 g mazare prefiarta, 4 ardei, 2 cepe, o legatura usturoi, o legatura patrunjel, busuioc verde macinat, 2-3 linguri ulei de masline, o vanata, un dovlecel, 2 rosii, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper negru macinat, cimbru
Mod de preparare:
Se alege orezul, se spala in cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare la foc potrivit. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga putin ulei de masline si se mai lasa caeva minute pe foc. Separat, se scoate mazarea din cutie, se scurge si se trece printr-un jet de apa calda, apoi se lasa sa se scurga.
Vanata, dovlecelul si ardeii se spala si se curata. Ceapa, dovleceii si ardeii se taoaca marunt si se calesc in uleiul de masline. Vanata se feliaza, se condimenteaza cu sare si se lasa sa se scurga de sucul toxic.
Se adauga vanata, rosiile pasate si se potriveste cu sare, piper si cimbru macinat. Usturoiul se piseaza si se pune la final. Toacana se serveste cu orezul si se orneaza cu patrunjelul si busuioc proaspat.
Orez cu ghiveci de legume
Etichete:
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu