Cum se face pui cu sos alb si legume, reteta culinara pentru pui cu sos alb si legume
Ingrediente:
800 g piept de pui, 100 g unt, 100 g gorgonzola, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, 100 ml lapte dulce, 1-2 linguri faina, cimbru uscat si macinat, un praf de nucsoara
Pentru garnitura
4 morcovi, 3 cartofi, busuioc verde.
Mod de preparare:
Pentru inceput, se trec bucatile de pui prin jetul de apa rece, se curata de pielite daca este nevoie si se taie felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper si se asaza in tava. Se stropesc cu ulei de floarea-soarelui si se baga in cuptor.
In acest timp, se topeste untul intr-o craticioara, se adauga gorgonzola taiata cubulete si putina faina. Se subtiaza cu laptele caldut. La sfarsit, se adauga nucsoara si cimbrul macinat. Se curata morcovii si cartofii si se spala.
Se pun sa fiarba in coaja in apa cu sare si, dupa ce au fiert, se curata si se taie felii subtiri. Dupa ce s-a facut pieptul de pui, se serveste cu legumele fierte si sosul alb aromat. Se orneaza cu busuioc verde.
Pui cu sos alb si legume
Posted on miercuri, 12 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Fripturi,
Mancaruri cu sos si carne,
Retete de toamna
Etichete:
Fripturi,
Mancaruri cu sos si carne,
Retete de toamna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu