Cum se face strudel cu mac si nuca, reteta culinara pentru strudel cu mac si nuca
Ingrediente:
3 oua, 25 g drojdie, 200 ml lapte, 50 g unt, 4 linguri zahar, un praf de sare, o esenta vanilie, coaja de la 1-2 lamaie, 550 g faina
Pentru umplutura
100 g mac, 100 g nuca macinata, un plic zahar vanilat, 4 linguri zahar, un ou pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un bol de plastic si se lasa la temperatura camerei 2-3 ore. La fel se scot si restul ingredientelor si se lasa la aceeasi temperatura.
Se incalzeste laptele si se amesteca cu drojdia, zaharul si o lingurita de faina. Maiaua se lasa cateva minute la dospit si se toarna peste restul de ingredientelor.
Se pun ouale, untul, sare, vanilia si coaja de lamaie. Se incorporeaza toate ingredientele si se formeaza aluatul de cozonac. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca aproximativ o ora.
Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca macul cu nuca, cu zaharul si vanilia. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte, se intind foile cu sucitorul, se toarna umplutura, se acopera si se aranjeaza in tava. Se unge cu oul batut.
Strudel cu mac si nuca
Posted on miercuri, 12 octombrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri,
Dulciuri diverse,
Patiserie,
Prajituri
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu