Cum se fac pere in aluat, reteta culinara pentru pere in aluat
Ingrediente:
6 pere tari cu tot cu codita, 3 linguri suc de lamaie, 80 g masa de martipan, 450 g aluat de foi, 3 linguri zahar pudra, faina, 2 linguri zahar, 2 galbenusuri, 100 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Se golesc perele de cotoare, operand cu instrumentul special, din partea de jos, astfel incat codita sa ramana atasata pe para. Se decojesc perele si se ung cu suc de lamaie. Se imparte martipanul in 6 portii si fiecare se framanta putin; se umplu perele cu martipan. Se asaza intr-o forma de sufleu si se da la frigider 30 de minute.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de cca 5 mm si se taie in 6 patrate. Resturile de aluat se pun deoparte, suprapuse - se vor folosi pentru decor. Patratele de aluat se pudreaza cu zahar; se asaza deasupra perele si se pudreaza din nou cu zahar. Marginile de aluat se ung cu putina apa; perele se infasoara in aluat si se preseaza marginile. Din resturile de aluat puse deoparte se mai intinde o foaie si se decupeaza din ea 12 frunzulite mici, cu o forma speciala. Se ung cu putina apa si se lipesc pe pere; se preseaza. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc timp de 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Galbenusurile se bat cu 3 linguri apa si se ung perele in aluat de jur-imprejur si se coc la cuptor timp de 40 de minute. Eventual se acopera cu o hartie de copt.
Se topeste ciocolata la bain-marie. Se scot perele din cuptor, se asaza pe farfurii si se toarna deasupra ciocolata.
Pere in aluat
Posted on duminică, 6 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Etichete:
Aluaturi si Foietaje,
Deserturi,
Dulciuri diverse,
Patiserie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu