Cum se face smaköttbullar, reteta culinara pentru maköttbullar
Ingrediente:
500 g carne de vitel, 1 ceapa mare, 1 cartof mare, 3 linguri pesmet, 1-2 linguri smantana, 2 oua, 50 ml lapte, 2 linguri unt, 1 legatura patrunjel, 200 ml ulei (pentru prajt), sare, piper
Mod de preparare:
Spalati carnea, taiati-o in bucati, apoi dati-o de doua ori prin masina de tocat. Puneti-o intr-un castron mai mare si adaugati cartoful fiert, sfaramat, pesmetul inmuiat in lapte, smantana, ouale, untul si patrunjelul tocat marunt.
Potriviti de sare si piper si omogenizati bine compozitia. Formati cu palmele umezite mici chiftelute pe care prajiti-le in uleiul incins. Scoateti-le cand sunt frumos rumenite si puneti-le pe servetele absorbante sa se scurga de ulei.
Serviti chiftelutele calde cu cartofi copti sau fierti in coaja si cu un sos dulce acrisor de gutui, merisoare sau afine.
Smaköttbullar
Posted on marți, 8 noiembrie 2011 by Zaahoo in
Etichete:
Mancaruri cu carne,
Mancaruri cu sos si carne,
Retete internationale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu