Cum se face supa de ceapa, reteta culinara pentru supa de ceapa
Ingrediente:
2 cepe mari sau 4 mai mici, 1 lingura unt, 1 lingura rachiu de fructe sau cereale, 4 felii de paine neagra, 200 g cascaval ras, parmezan, 1 litru supa de legume sau apa, sare, piper
Mod de preparare:
Curatati ceapa si taiati-o in rondele fine. Prajiti-o intr-o tigaie uscate, fara grasime, pana cand incepe sa se caramelizeze. Adaugati untul si amestecati bine ingredientele si luati tigaie de pe foc.
Turnati rachiul peste ceapa, amestecati bine pentru omogenizare si puneti din nou tigaia pe foc. Tineti-o la foc potrivit pana cand rachiul este absorbit, apoi adaugati apa sau supa de legume, sare si piper si reduceti focul.
Pregatiti 4 castroane termorezistenta, ungeti-le cu unt si puneti in fiecare cate o felie de paine. Presarati deasupra cascavalul ras, puneti castroanele la cuptor pana cand painea se prajeste si cascavalul se topeste. Scoateti castroanele si turnati in fiecare cate un sfert din supa de ceapa obtinuta. Se serveste fierbinte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu